Servicii

Montaj deck (lemn de exterior)


CARACTERISTICI GENERALE

Pardoselile din lemn pentru exterior in comparatie cu pardoselile pentru interior, au o durabilitate naturala crescuta si nu necesita nici un tratament chimic inainte sau dupa utilizare. Domeniile de utilizare sunt numeroase, asa ca enumeram doar cateva:

  • - pentru gradini, parcuri, piscine, alei de traversare;
  • - spatii de relaxare exterioare, verande, spatii de joaca;
  • - punti, pontoane;
  • - terase pentru baruri si restaurante, etc.

Pardoseala de exterior este realizata in intregime din lemn masiv, din speciile cele mai dure si rezistente: Ipé, Teak Indonezian, Bangkirai, Itauba, Pau Rosado, etc.Chiar si profilele suportului sunt tot din lemne dure.Profilele se sprijina liber pe suprafata de pardosit, deci, cu o montare flotanta, sau se fixeaza in pardoseala. Lamelele se dispun deasupra profilelor si se fixseaza de aceste in doua moduri: fie direct cu suruburi vizibile in capete, fie cu placute ascunse adecvate , din otel inox .Acestea se fixeaza cu suruburi pe profile inserate prin incastrare in fantele lamelei pentru montaj fara schelet metalic la vedere.

REGULI DE MONTAJ SI PASTRARE
REGULI DE MONTAJ
Inainte de a incepe montajul, este important sa se curete lamelele cu apa, in scopul de a evita aparitia petelor pe suprafata lamelelor, ca urmare a iesirii taninului din acestea.Locul unde se monteaza lamelele tebuie pe cat posibil sa fie nivelat, de consistenta dura si compact Lemnul folosit ca suport trebuie sa aiba aceeasi densitate si durabilitate cu lemnul utilizat pentru pardoseala (de regula din aceeasi esenta). Elementele-suport trebuie bine fixate, cu mijloace mecanice sau chimice adecvate care sa permita o ancorare stabila in timp. Pozitionarea suportului se va face pe aceeasi directie cu liniile pantei, cu scopul de a evita stagnarea umiditatii. Se recomanda prinderea lamelelor pentru pardoseala de fiecare suport in parte.Pentru a realize un montaj regulamentar, lamelele trebuie prise cu suruburi de suporti. Toate lemnele exotice pentru pardosela prezinta o duritate care implica o gaurire in prealabil, pentru evitarea riscurilor de fisurare a lemnului. Pentru aceasta operatie sunt indicate spirale adecvate pentru gaurirea lemnului dur. Suruburile ideale pentru fixarea sunt cele din otel inox autofiletante pentru lemn, cu capat tesit. Diametrele suruburilor variaza in functie de grosimea lemnului dar oricum. Surubul trebuie filetat pana la maxim si trebuie prevazuta o evazare potrivita pentru a permite capatului surubului sa fie adus la rasul lamelei.Este obligatorie utilizarea a doua suruburi pe latimea lamelei. Pentru fixarea cu suruburi "ascunse", dimensiunea acestora se proportioneaza in functie de elementele de ancorare.
PASTRARE

Pentru a rezolva problema asperitatilor, este indicat sa se astepte ca prima ploaie sa ude din abundenta lemnul. Odata ce pardoseala se usuca, se poate face o trecere cu hartie abraziva cu rol de slefuire.Aceasta operatie tinde sa lustruiasca asperitatile si sa rezolve inconvenientul. Pentru a rezolva oxidarea naturala a lemnului datorata razelor ultraviolete( colorare gri-argintie) se utilizeaza un lac special pentru exterior, ca tratament anual, si cu scopul de a face placut contactul cu suprafata lemnului. Intretinerea cu lac trebuie facuta dupa indicatiile producatorului.

Inapoi la Servicii